Fifa World Cup VS Gaza
Assalamualaikum .


Alhamdulillah , 11 Ramadhan berlalu . semakin hari ramadhan semakin sampai ke penghujungnya . apa-apa pun semoga kita di pertemukan pada Ramadhan yang seterusnya . Amin .
Okey lets talk  about hot story . apa yang hot story tu ?
fifa world cup ka ? berazil kalah oleh german . ha ? 1-7 . ya ampun , teruk ny . ish ish ish . ada lagi ? agerntina and german dapat masuk final ? huaaaa . --' bukan main lagi korang . fifa world cup up to date . saya pun ada hot story juga . ney baru saya nak share . 
korang taw tak macamana gaza sekarang ? korang tawk tak keadaan gaza macamna ? korang taw tak yang zionis dah bombom gaza sekarang ? korang taw tak ramai yang bersyahid-syahid kat gaza sekarang ? haaa , korang taw tak apa cerita kat gaza ? agak-agak laa korang 'up to date' tak cerita gaza ney ? 

di antara mangsa tentera zionis .
tentera Al-qassam . para pejuang islam . Takbir !
tentera Al-qassam yang menyerang dari laut 

nama-nama yang syahid .

apa perasaan anda lepas lihat gambar-gambar tu ? sedih ke ? atau no feeling . mampukah gambar-gambar di atas mengalahkan rasa sedih anda terhadap kekalahan brazil ? kalau jawapan anda YES ! jalankan tanggungjawab anda . jom sama-sama kita bantu mereka . saya tau kita jauh dari mereka . banyak cara sebenarnya untuk tolong mereka dan saya ada cara nya .

lakukan ini !


I beg you . Please , do it ! Tolong saudara-saudara kita di sana . mereka perlukan kita . mereka perlukan bantuan kita . mereka perlukan doa kita . do it for ISLAM ! jangan biarkan diri anda di pukau oleh fifa world cup sehigga lupa saudara-saudara kita di Gaza . kalaw bole kuragkan 'up-to-date-' fifa world cup . lebih kan berdoa dan beramal untuk saudara-sudara kita di Gaza .
Anda ingat bila mula Fifa World Cup ? time malam nifsu sya'ban kan . sekarang fifa world cup menuju ke punghujung ny kan ? biasanya , time begini ramai yang fokus pada fifa world cup . biasanyaaa laa . dan pada masa yang sama zionis sibuk buat perag sana perang sini dan bom sana bom sini kat Gaza . apa semua ni ? fikir-fikirkan la . jika anda sayang islam , sedih apa yang terjadi di Gaza dan anda sayang saudara di Gaza , tolong mereka . tembak musuh-musuh itu dengan doa dan ikutila perkembangan bumi Gaza .semua orang ada facebook dan internet . semua orang ada HP yang canggih . semuanya di hujung jari . so , apa tunggu lagi ? Allah dah open jalan untuk kita bantu saudara-sudara kita di Gaza . so , please pray for GAZA .

boleh ikuti perkembangan Gaza di page ini . just klik :

PRAY FOR GAZA ! PRAY FOR GAZA ! 


from MR.BIE ! hayati nyaa . :(

2 comments: